BREAKING NEWS
Yaşam

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Mübarek olsun demek

Sual: Cuma, bayram ve kandil geceleri, cuma günleri mübarek olduğu hâlde, ne diye (Cumanız, bayramınız ve kandiliniz mübarek olsun) deniyor?

CEVAP
Böyle söylemek, (Bu günler, senin için hayırlara vesile olsun, işlerin rast gitsin, iyi ibadet etmene sebep olsun, günahların affolsun, kötü işlerden uzak kalmana yol açsın) gibi mânalara gelen çok güzel bir duadır.


Kâfire zarar gelmez 
Sual: Bize Avrupa’da kiliseye gidip Kur'an okuma imkânı sağlanıyor. Papazlar camiye gelip Hristiyanlığı anlatıyor, fes, sarık giyebiliyor. Biz de kiliseye gidince haç taksak ne mahzuru olur?
CEVAP
Hristiyan veya başka bir kâfir; fes, sarık giymekle, camiye gelmekle, Kur'an dinlemekle dinine bir zarar gelmez. Kâfir, zemzem içse de, dinine bir zarar gelmez. Kâfir, Müslüman olmadıkça, ne yaparsa yapsın, kendi bâtıl dininden çıkmış olmaz, yani kâfirliğine zarar gelmez. Ama Müslüman öyle değildir. Bembeyazdır, ufak bir leke belli olur. Mesela papazın verdiği içkiyi içse veya onunla domuz eti yese büyük günah işlemiş olur. Papazın verdiği haçı boynuna taksa, kâfir olur. Papaz, imamın cübbesini giyse, sarığını sarsa dinine zarar gelmez, ama Müslüman papazın zünnarını kuşansa kâfir olur. Papaz, Müslümanın bayramını kutlasa, Hristiyanlığına zarar vermez, ama Müslüman, kâfirin Noel’ini kutlasa kâfir olur. Kâfir olunca, imanı ve nikâhı gider. Bu inceliği iyi bilmelidir.

Timsah resmi
Sual: Üstünde küçük timsah amblemi olan kıyafetle namaz kılmakta mahzur var mıdır?
CEVAP
Canlı resmi, küçük olup yere koyunca, ayakta duran kimse, uzuvlarını ayırt edemezse, namaz mekruh olmaz. (S. Ebediyye)

« Önce
Sonra »