BREAKING NEWS
Yaşam

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Evlatlarımıza, dinimizi öğretmeliyiz

Sual: İslâmiyetin hamisi Osmanlı devletini İngilizlerle Yahudiler mi yıktılar? İnanmadığı halde dünya işlerinde, Muhammed aleyhisselâmın dinine uygun olarak çalışanlar, Allahü teâlânın nimetlerine kavuşarak, rahat ve huzur içinde yaşayabilir mi?
Cevap: İngilizlerle Yahudiler, yalanlarla, iftiralarla ve para, mevki vaat ederek, Müslüman evlatlarını aldatıp, Osmanlı İslâm devletini yıktılar. Gençler arasına dinsizlik modasını yaydılar. Kadınların, kızların açık gezmelerine, fuhşa, içkiye, ahlâksızlığa, dinsizliğe, ilericilik dediler. İslâm âlimlerini, İslâm bilgilerini yok ettiler.

İngiliz casusları, masonlar din adamı şekline girerek, İslâmın güzel ahlâkını, ibadetleri bozdular. İslâmiyet gitti. Yalnız adı kaldı. İttihatçılar zamanında, kanun yapanlar, beyler, paşalar da, İslâm düşmanı oldu. İslâmı yıkıcı kanunlar çıkardılar. Dine, imana bağlılık, suç oldu. Bir çok Müslümanı astılar, kestiler, Dinin emirlerini yaymağa, haramlardan sakınmağa bölücülük denildi. Emr-i ma'rûf yapanlara, yani İslâmiyeti doğru olarak söyleyenlere, yazanlara rejim düşmanı denildi.
Elhamdülillah! Hıristiyanların, bu hücumları şimdi kalmadı. Aziz yurdumuzda, İslâm güneşi yeniden parlıyor. Düşmanların yalanları, hıyanetleri meydana çıktı. Hakiki din bilgileri serbestçe yazılıyor. 
Şimdi her Müslümanın bu hürriyete şükür etmesi, ecdadımızın, uğrunda canlarını feda ettikleri, mukaddes dinimizi, doğru olarak öğrenmeğe çalışması lâzımdır. Evlatlarımıza, dinimizi öğretmezsek, İslâmiyete uymağa alıştırmazsak, pusuda bekleyen düşmanlar ve bunlara satılmış olan ahmaklar, tekrar hücum ederek, yavrularımızı aldatacaklardır. Bütün Avrupa, Amerika milletleri, öldükten sonra, tekrar dirilmeğe, Cennetin, Cehennemin var olduğuna inanıyor. Kiliseleri, havraları, her hafta dolup taşıyor.

Mekteplerinde, din dersleri, mecburi okutuluyor. Avrupalılara, Amerikalılara, akıllı, ilerici, medenî diyerek, yalan, içki, kumar, fuhuş ve zina yapmakta, onları taklit etmekle öğünen kimse, onlar gibi inanmayınca yalancı olmuyor mu? Biz Müslümanlar, Hristiyanlara cahil, ahmak ve gerici diyoruz. Çünkü onlar, İsa aleyhisselâmda ve annesinde ülûhiyyet sıfatı bulunduğuna da inanıp, onu put yapmışlar. Ona tapınıyor. Müşrik oluyorlar. Dünya işlerinde, Muhammed aleyhisselâmın dinine uygun olarak çalışanları, Allahü teâlânın nimetlerine kavuşarak, rahat ve huzur içinde yaşıyorlar ise de, bu yüce Peygambere ve İslâmiyete inanmadıkları için, Cehennemde sonsuz yanacaklardır. (Herkese Lâzım Olan Îmân s. 392)

***
Sual: Müslümanlara ilk lâzım olan şey nedir? İslâmiyete uymayanlarda harikalar gözükebilir mi?
Cevap: Müslümanlık, oyun, müzik, sihirbazlık, hokkabazlık yapmak değildir. Osmanlı devletinin Şeyh-ül-islâmlarından büyük âlim Ahmed ibni Kemâl efendi "rahime-hullahü teâlâ" (El-münîre) kitabında diyor ki, "Şeyhe ve müride ilk lâzım olan şey, İslâmiyete uymaktır. İslâmiyet, Allahü teâlânın emir ve yasak ettiği şeyler demektir. Peygamberimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" buyurdu ki, (Bir kimsenin havada uçtuğunu ve deniz üzerinde yürüdüğünü yahut ağzına ateş koyup yuttuğunu görseniz, fakat sözleri ve işleri İslâmiyete uygun olmazsa, onun büyücü, yalancı, sapık ve insanları doğru yoldan saptırıcı olduğunu biliniz!)".

Ehl-i sünnet âlimlerinin "rahime hümullahü teâlâ" bildirdiği hakiki İslâm dini, bütün hurafelerden uzak, akl-ı selîme muvafık bir dindir. İslâmiyyette ilâhî kitap, Kur'ân-ı kerimdir. Kur'ân-ı kerimde, yalnız Allahü teâlâya ibadet vardır ve bu ibadet şekilleri de, Onun tarafından bildirilmiş olup, en kibar, en vakarlı, en sıhhî ve ubûdiyete, kulluğa en münasip şekillerdir. Kur'ân-ı kerimde bildirildiğine göre, bütün Müslümanlar Allahü teâlânın indinde müsavidir, eşittir.

Müslümanın Müslüman üzerine üstünlüğü ancak ilim ve takva iledir. Takva, Allahü teâlâdan korkmak demektir. Kur'ân-ı kerimde, Hucürât sûresi 13. âyetinde mealen, (Allahü teâlânın indinde en kıymetli, en üstününüz Ondan en çok korkanınızdır) buyurulmuştur. Kur'ân-ı kerimde, insanları Müslüman yapmak için, hiçbir şiddete, hiçbir zorlamağa yer verilmemiş, bilakis yasak edilmiştir. Cihad, imanı, İslâmı tebliğ etmek, bildirmek için yapılır. İman ettirmek için yapılmaz. Kur'ân-ı kerimde insanlara daima merhamet ve şefkat emir olunmaktadır. Bu emirlere kıymet vermeyenlerin Müslümanlıkla irtibatı kalmamıştır. (Herkese Lâzım Olan Îmân s. 403)

« Önce
Sonra »

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam.com hocaları tarafından cevaplandırılacaktır.

Lütfen dini suallerinizi: dinimizislam11@gmail.com mail adresine gönderiniz.

Teşekkürler.