BREAKING NEWS
Yaşam

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Medeni olmak için ne yapmak gerekiyor?

Sual: Fende ilerlemek, medeni olmayı sağlar mı?
Cevap: 
Allaha iman, Allah korkusu ve İslam dini, maddi meselelerde âciz kalan insanlara ümit ve çalışma azmi verecek sebeplerdir. Ekonomik ve teknik terakkilerin faydalı olabilmesi için, manevi kuvvete de ihtiyaç olduğu görülmektedir.

Din ve fen, insanlara çok lüzumlu, çok faydalı olan iki yardımcıdır. Fen bilgileri, rahat için, huzur için, medeniyet için lâzım olan vasıtaları, sebepleri hazırlar. Din bilgileri de, fennin hazırladığı aletlerin, rahat için, huzur için ve medeniyet için kullanılabilmelerini sağlar.

Komünistler, Almanlardan, Amerikalılardan çaldıkları fen bilgileri ile, dev sanayi, muazzam fabrikalar kurdular. Gözleri kamaştıran füzeler, peykler yaptılar. Fakat, bunlarda yalnız fen vardı. Din yoktu. Bundan dolayı, fen ile yaptıkları aletleri, kendi milletine işkence yapmak için ve başka milletlere saldırmak için ve dünyada isyanlar, ihtilâller çıkarmak için kullandılar. Her yeri zindana çevirdiler. Fende ilerlemeleri, medeniyete değil, vahşete sebep oldu.

Rahat, huzur, insan hakları yok edildi. Bir azınlığın zevk ve safası için, milyonlarca insan sefil oldu.

Onun için, hakiki dini öğrenmeğe ve hakiki Müslüman olmağa gayret etmeli.

Hakiki Müslümanlar hakkında, Kur'ân-ı kerim şöyle buyuruyor:

(İyi biliniz! Allahın dostlarına korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir!) "Yûnüs sûresi, 62.ci âyet-i kerime meali".

İslamın ahkâmına, yani Allahü teâlânın emirlerine ve yasaklarına inanmalı. Bu ahkâma uyanlar, birbirine ve devletine yardımcı olur. Rahata, huzura, saadete kavuşur. (Hak Sözün Vesîkaları s. 383)

« Önce
Sonra »

Hiç yorum yok

Sorularınız Dinimiz İslam.com hocaları tarafından cevaplandırılacaktır.

Lütfen dini suallerinizi: dinimizislam11@gmail.com mail adresine gönderiniz.

Teşekkürler.